Altijd over eten Recepten van twee kokende zussen

Gevulde kipfilet

Wat is het genieten van deze nazomer dagen. Lekker op de fiets naar school, langere wandelingen maken met de honden en zoveel mogelijk naar buiten. Ik krijg zelfs zin om de ramen buiten te lappen, en dat heb ik niet zo heel vaak.

De kinderen houden af en toe van de echte hollandse pot, vlees, aardappelen en groenten. Vandaag hadden we kipfilet en bloemkool, niet echt onze lievelingskost maar met een wat extra’s  is er toch iets heel lekkers van te maken. Ik had de bloemkool  klaargemaakt zoals inHeidy’s recept.  En de kipfilet gevuld met zongedroogde tomaten, basilicum en mozerella.

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 4 kipfilets
  • 1 bollletje mozerella
  • r100 g zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels verse basilicum (fijngehakt)
  • 12 plakjes ontbijtspek

Bereidingswijze:

Hak de tomaten en de basilicum fijn en meng dit. Maak een diepe inkeping in de kipfilet en vul dit met een plakje mozerella en 1,5 eetl van het tomaten-basilicum mengsel. Omwikkel de filets met 3 plakjes ontbijtspek. Laat de boter bruin worden en bak hierin de kipfilets bruin en gaar.

Geef een reactie